UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Священик, який оскандалився дописом про аборти, пропонує лікарям хрестити хворих на COVID-19

Священик Православної церкви України і депутат Полтавської міської ради від "Європейської Солідарності" Олександр Дедюхін запропонував хрестити стаціонарних хворих на коронавірус прямо у лікарнях
 

Журналіст відділу новин
Священик, який оскандалився дописом про…
Фото: Facebook Олександра Дедюхіна

Таїнство хрещення може в критичних ситуаціях може проводити не лише священник, а будь-який християнин, наприклад, хтось з медперсоналу.

Про це Олександр Дедюхін написав на своїй сторінці у Facebook, інформує Depo.ua.

"У нас знов оновився сумний антирекорд смертей від короновірусу. Думаю, на цьому тижні ми побачимо цифру 1000 в день. Але мені доводиться стикатися із такою проблемою. Є хворі в реанімації, у критичному стані, не хрещені, вони бажають хреститися, але протоколи ковідних реанімацій не передбачають можливість допуску священника до хворих", – написав священник.

Він наголосив, що у таких випадках все одно вихід є.

"Справа у тому, що Таїнство хрещення може в критичних ситуациях може проводити не лише священник, а будь-який християнин. Тому, якщо ви, або ваші родичі зіткнулися з такою проблемою, можна попросити, щоби вас охрестив хтось з медперсоналу. Людина кропиться освяченою водою тричі в ім'я Отця, І Сина, і Святого Духа. Якщо немає освяченої води, підійде і звичайна", – написав інструкцію Олександр Дедюхін.

При цьому він зазначив, що після одужання треба буде доповнити хрещення миропомазанням, це вже обов'язково зі священником.

"Ну, у гіршому випадку, померлого можна буде поховати як християнина", – зауважив священник.

Священик Олександр Дедюхін пропонує лікарям хрестити хворих на COVID-19

Нагадаємо, 1 червня Священник Православної церкви України та депутат Полтавської міської ради від "Європейської Солідарності" Олександр Дедюхін заявив, що жінка не може робити аборт, якщо дала згоду на секс. Це викликало обурення серед користувачів соцмереж і деяких колег Дедюхіна по партії та ПЦУ.

"Якщо хоча б на мить приспустити перетинки між звивинами, то можна дізнатися, що ембріон в матку потрапляє внаслідок певних дій, вчинених самою жінкою. Як там старі люди кажуть: "Сучка не схоче — кобель не скоче". І якщо ти вже дала згоду на одне, то, будь ласка, неси відповідальність", – написав Дедюхін.

Він також додав, що "відповідальність чоловіка набагато більша — у нас же патріархат".

Згодом Дедюхін дещо відредагував свій допис, прибравши з нього речення "Сучка не схоче — кобель не скоче". Потім допис узагалі зник зі сторінки Дедюхіна. Однак у мережі активно поширюють скриншоти допису.

Партія "Європейська Солідарність" різко засудила сексистські висловлювання депутата Полтавської міськради Олександра Дедюхіна про аборти, а Єпархіальна рада Полтавської єпархії ПЦУ покарала священика відстороненням від богослужінь.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme