UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Таліби хочуть відправити до кордонів Китаю загін самогубців

Бойовики радикального руху "Талібан" планують відправити до кордонів Китаю та Таджикистану батальйони смертників

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Таліби хочуть відправити до кордонів Кит…
Фото: Getty Images

Спеціальні батальйони терористів-смертників мають направити, зокрема, до провінції Бадахшан, яка розташована на північному сході країни.

За словами заступника губернатора провінції мулли Нісара Ахмада Ахмаді, вони будуть підривати бази США, повідомляє Depo.ua із посиланням на Khaama Press.

"Без цього батальйону поразка США була б неможлива. Ці відважні люди будуть носити жилети смертників і підривати бази США в Афганістані", – сказав він.

Зауважимо, дещо раніше представник талібів Забіхула Муджахіда звинуватив США у порушенні повітряного простору Афганістану. За його словами, американці використали безпілотники, якими й потрапили до повітряного простору країни.

Нагадаємо, 9 березня США почали виводити війська з Афганістану у рамках укладеної із радикальним рухом "Талібан" мирової угоди. Президент США Джо Байден вирішив повністю вивести американські війська з Афганістану, що залишилися в країні, до 11 вересня 2021 року.

Ісламістський антиурядовий рух "Талібан" відновив активну діяльність в Афганістані після виведення з країни іноземних військ. Дуже швидко таліби захопили більшу частину сільської місцевості й тепер націлені на ключові міста афганських провінцій.

15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всю територію Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом покинув країну.

4 вересня бойовики руху "Талібан" заявили про захоплення останньої непідконтрольної їм північної провінції Панджшер.

Читайте також: Хто такі таліби: Звідки взялися, що скоїли і як взяли Афганістан

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme