UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Таліби почали показові страти (ВІДЕО 18+)

У афганському місті Герат таліби повісили тіла чотирьох страчених людей, яких підозрювали у викраденні місцевих жителів
 

Журналіст відділу новин
Таліби почали показові страти  (ВІДЕО 18…
Фото з соцмереж

Тіла страчених талібами людей за допомогою підйомного крану повісили у різних місцях міста.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Associated Press.

Місцевий продавець розповів журналістам, що на площу привезли чотири тіла. Одне за допомогою підйомного крану повісили на ній, а інші три забрали на інші площі.

Пізніше очільник поліції Герата, призначений "Талібаном", заявив, що таліби застрелили чотирьох чоловіків, які намагалися викрасти місцевого жителя та його сина. При цьому викрадачі поранили одного з бійців "Талібану" і цивільного.

Заступник губернатора Герата Маулвай Шаїр Ахмад Емар розповів, що бійці "Талібану" вистежили ймовірних викрадачів та застрелили їх.

"Ми повісили їхні тіла на площах Герата як попередження всім іншим, хто планує викрадати людей, – заявив заступник губернатора міста.

У соцмережах жителі Герата поширювали відео з тілами людей у кузові авто, одне з яких висіло на лебідці. На його грудях начебто був напис: "Так каратимуть викрадачів".

Повідомлення про повішені в Гераті тіла з'явилися через день після публікації інтерв'ю одного із засновників руху "Талібан" і головного поборника суворого тлумачення ісламського права Норуддіна Турабі.

Він заявив, що "Талібан" планує відновити відрубування рук і страти як покарання за злочини, хоча, ймовірно, не здійснюватиме їх публічно – як це було у 1996-2001 роках, коли таліби вже були при владі в Афганістані.

Нагадаємо, 9 березня США почали виводити війська з Афганістану у рамках укладеної із радикальним рухом "Талібан" мирової угоди. Президент США Джо Байден вирішив повністю вивести американські війська з Афганістану, що залишилися в країні, до 11 вересня 2021 року.

Ісламістський антиурядовий рух "Талібан" відновив активну діяльність в Афганістані після виведення з країни іноземних військ. Дуже швидко таліби захопили більшу частину сільської місцевості й тепер націлені на ключові міста афганських провінцій.

15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всю територію Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом покинув країну.

4 вересня бойовики руху "Талібан" заявили про захоплення останньої непідконтрольної їм північної провінції Панджшер.

Читайте також: Хто такі таліби: Звідки взялися, що скоїли і як взяли Афганістан

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme