UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Таліби розігнали жіночу демонстрацію в Кабулі сльозогінним газом

Бойовики радикального руху "Талібан" застосували сльозогінний газ проти учасниць акції протесту у Кабулі 4 вересня, які вимагали рівних прав з чоловіками
 

Журналіст відділу новин
Таліби розігнали жіночу демонстрацію в К…
Фото: Getty Images

За словами однієї з учасниць, таліби застосували перцевий спрей, а також сльозогінний газ, щоб розігнати протест.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Al Jazeera.

"Ми були спокійні та миролюбні, але вони просто хотіли будь-що зупинити нас", – прокоментувала одна з учасниць демонстрації.

Вона також повідомила, що таліби, які намагалися оточити протестувальниць, мали червоні прапори та зброю, тому, на її думку, це не були звичайні сили талібів.

Зазначається, що щонайменше одна жінка зазнала ушкоджень. У неї йде кров з рани на голові.

"За останні два дні це друга акція протесту, яку проводять афганські жінки в контрольованому талібами Кабулі, виступаючи за свої права і вимагаючи рівності, справедливості й демократії. Подібний мітинг відбувся на початку цього тижня і в західному місті Герат", – пише видання.

Нагадаємо, 9 березня США почали виводити війська з Афганістану у рамках укладеної із радикальним рухом "Талібан" мирової угоди. Президент США Джо Байден вирішив повністю вивести американські війська з Афганістану, що залишилися в країні, до 11 вересня 2021 року.

Ісламістський антиурядовий рух "Талібан" відновив активну діяльність в Афганістані після виведення з країни іноземних військ. Дуже швидко таліби захопили більшу частину сільської місцевості й тепер націлені на ключові міста афганських провінцій.

15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" заявили, що взяли під контроль всю територію Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом покинув країну.

4 вересня представник руху "Талібан" заявив, що в Афганістані жінки зможуть працювати та отримувати освіту, якщо будуть у хіджабі.

Читайте також: Хто такі таліби: Звідки взялися, що скоїли і як взяли Афганістан

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme