UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Територіальна оборона – виключно компетенція військових, – Резніков

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що створення штабів територіальної оборони є виключно компетенцією військовослужбовців

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Територіальна оборона – виключно компете…
Фото: КМУ

За його словами, голови громад не будуть формувати штаби територіальної оборони в Україні.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Міноборони.

"Є вірна вертикаль Сил територіальної оборони. Її формують військові. Голови громад не очолюють формування Сил територіальної оборони і повинні діяти в межах своїх компетенцій", – наголосив він.

Резніков додав, що етапи та порядок створення і розвитку Сил тероборони ЗСУ визначаються головнокомандувачем Збройних сил України.

"Командування сил територіальної оборони ЗСУ організовує створення та забезпечення функціонування системи управління територіальною обороною та здійснює контроль за її станом. Будь-які структури, створені посадовими особами органів місцевого самоврядування, не входять до складу Сил територіальної оборони ЗСУ. Місцеві державні адміністрації беруть участь, а не створюють самостійно штаби тероборони", – зауважив глава міністерства.

Водночас глава Міноборони зазначив, що у питаннях оборони не може бути жодної двозначності.

"Отже, перше і єдине, що всі повинні запам'ятати – створення Сил територіальної оборони як окремого потужного компонента всеосяжної оборони у складі Збройних сил України – це виняткова компетенція військових, їх функція", – резюмував він.

Нагадаємо, 16 липня Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому президентський законопроект №5557 "Про основи національного спротиву". Він передбачає створення територіальної оборони, руху опору і організацію підготовки громадян України до національного спротиву.

23 листопада міністр оборони Олексій Резніков заявив, що резерв територіальної оборони налічує понад 200 тисяч українців та українок, які пройшли через фронт та мають відповідний досвід.

Читайте також: Національний спротив з командирами-головами ОДА: Як у Зеленського хочуть підім'яти територіальну оборону

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme