UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Тихановська прибула з візитом до США

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська прибула з візитом до США, де вона зустрінеться з представниками Білого дому та Держдепу, а також послами іноземних держав
 

Журналіст відділу новин
Тихановська прибула з візитом до США…
Фото: Twitter Тихановської

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Twitter Тихановської.

Планується, що її візит до США триватиме п'ять днів. Основна тема візиту – пошук шляхів подолання кризи в Білорусії і допомоги її жителям.

Поки невідомо, чи зустрінеться лідер білоруської опозиції з президентом США Джо Байденом.

Як відомо, півтора місяці тому Тихановська вже виступала по відеозв'язку в Конгресі. Там вона закликала ввести санкції проти провідних білоруських підприємств. Це, на її думку, могло б сприяти передачі влади в Білорусі.

Нагадаємо, 24 червня Європейський Союз затвердив секторальні санкції проти Білорусі.

Того ж дня Олександр Лукашенко заявив, що допускає введення у країні воєнного стану в умовах запровадження санкцій країнами Заходу.

Довідка: 9 серпня 2020 року, у день президентських виборів у Білорусі, коли перші офіційні екзит-поли повідомили, що Олександр Лукашенко набрав майже 80% голосів, а Світлана Тихановська – менш ніж 7%, у Мінську й інших містах Білорусі люди вийшли на вулиці, висловлюючи недовіру цим результатам. Згодом Тихановська з метою власної безпеки залишила країну.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme