UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Товариство Червоного Хреста не має самостійного права на організацію "зелених коридорів", однак допомагає владі України

Товариство Червоного Хреста України не має самостійного права на організацію "зелених коридорів", однак допомагає місцевій та державній владі у координації евакуації мирного населення

Журналіст відділу новин
Товариство Червоного Хреста не має самос…

Про це повідомив Максим Доценко, генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України. 

В окремих випадках, Товариство Червоного Хреста України допомагає місцевій та державній владі у координації евакуації мирного населення, проте самостійного мандату на такі дії Товариство Червоного Хреста не має. 

Міжнародний Комітет Червоного Хреста при наявності потенціалу та відповідних контактів з усіма сторонами конфлікту займається організацією "зелених коридорів" для евакуації. Наразі, зі своєї сторони, Міжнародний Комітет Червоного Хреста підтримує контакт з усіма сторонами, щоб нагадати їм про їхні зобов’язання за міжнародним гуманітарним правом і забезпечити здатність гуманітарних організацій захищати постраждалих від конфлікту та реагувати на гуманітарні потреби.

Сторони збройного конфлікту повинні терміново сприяти гуманітарній роботі, а саме забезпечити безпечний доступ для постачання допомоги та дозволити безпечну і вільну евакуацію цивільного населення. Також, Міжнародний Комітет Червоного Хреста готовий виконувати свою роль нейтрального посередника та надавати підтримку в межах своїх можливостей.

Товариство Червоного Хреста України, як абсолютно нейтральна гуманітарна організація, також наголошує на необхідності двосторонньої домовленості між сторонами збройного конфлікту для надання гуманітарної допомоги та вивезення цивільного населення "зеленими коридорами".

Більше про діяльність Червоного Хреста України можна дізнатися на офіційному сайті та сторінках у соціальних мережах:

Пресреліз: https://www.facebook.com/537872126249267/posts/4145380092165101/ 

Корисна інформація: 

про мінну небезпеку https://www.youtube.com/watch?v=HoIGKkgh98w

 

Довідка: Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ) – найбільша гуманітарна організація в Україні, що вже 102 роки спрямовує своє зусилля на захист життя, здоров'я та гідності людей. ТЧХУ є одним із 192 національних товариств Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. В Червоному Хресті України 24 обласних та 283 районних організацій, в яких близько 3000 волонтерів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme