UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Білому домі попередили Росію про низку наслідків у випадку визнання "Л-ДНР"

Прес-секретарка Білого дому Джен Псакі заявила про низку наслідків для Москви у випадку визнання Росією окупаційних адміністрацій "Л-ДНР" незалежними

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Білому домі попередили Росію про низку…
Скріншот

За її словами, якщо Росія піде на визнання "Л-ДНР", це означатиме відмову Москви від своїх зобов'язань на Мінськими угодами.

Про це Псакі сказала під час брифінгу, пише Depo.ua.

"У нашому розпорядженні є ціла низка варіантів, я не буду описувати їх тут. Але я також хотіла б просто повторити пару моментів, в тому числі той факт, що підтримка Кремлем цього рівносильна повній відмові російського уряду від своїх зобов'язань за мінськими угодами", – наголосила вона.

Зауважимо, напередодні очільник Держдепартаменту США Ентоні Блінкен прокоментував можливе визнання Росією незалежності "Л-ДНР". Він зазначив, що визнання незалежності "Л-ДНР" вимагатиме "швидкої та твердої відповіді з боку Сполучених Штатів у повній координації з нашими союзниками та партнерами".

Нагадаємо, що Держдума РФ ухвалила проект постанови КПРФ щодо звернення до Путіна 15 лютого.

Водночас голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що звернення до Путіна про визнання Росією "Л-ДНР" є "подарунком Україні". На думку нардепа, на тлі ймовірного визнання Росією "Л-ДНР" Україна отримує "юридичну зачіпку" в межах Мінського процесу. 

Довідка: У січні 2022 року депутати Держдуми Росії від "Комуністичної партії" запропонували президенту Володимиру Путіну офіційно визнати самопроголошені "народні республіки Луганську та Донецьку". Лідер комуністів Геннадій Зюганов вніс в Думу відповідний законопроект 19 січня й додав прохання до спікера парламенту В'ячеслава Володіна включити документ до порядку денного в лютому 2022 року.

Водночас партія Путіна в Держдумі заявила, що визнавати "ДНР" та "ЛНР" ще зарано. Аналогічний проект постанови, поданий "єдиноросами", депутати відхилили. Він передбачав попередні консультації щодо визнання "Л-ДНР" із МЗС РФ. Це дозволяло "підвісити" питання на тривалий час.

Згідно з ухваленим більш "жорстким" проектом постанови від комуністів, звернення щодо визнання Росією "Л-ДНР" має бути передане безпосередньо Путіну.

Читайте також: Держдума просить Путіна визнати "Л-ДНР": До чого готуватися Україні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme