UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Білому домі відповіли на погрози Лаврова атакувати конвої за допомогою в Україні

Прес-секретар Білого дому Джен Псакі відреагувала на заяву глави російського МЗС РФ Сергій Лаврова про наміри росії знищувати конвої з допомогою від західних країн на території України
 

Журналіст відділу новин
У Білому домі відповіли на погрози Лавро…
Фото: Скріншот

Під час прес-брифінгу вона запевнила, що США уважно спостерігають за ситуацією в Україні і будуть уважно стежити, якщо Росія продовжить погрожувати.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на CNN.

Речниця Білого дому зазначила, що на території України немає американських військ, а всі сили США діють виключно на території НАТО.

Також Псакі применшила погрози Лаврова щодо матеріальної допомоги, що поступає в Україну після того, як президент США Джо Байден пообіцяв направити понад 800 мільйонів доларів на допомогу у сфері безпеки.

"Оскільки ми говоримо про операції з пересування конвоїв і переміщення допомоги, то це не ті органи, які переміщатимуть цю допомогу всередині України... Ми уважно спостерігаємо за діями, за триваючою ескалацією дій росіян, і ми будемо уважно стежити, якщо вони продовжать цю погрозу", – сказала вона.

Нагадаємо, раніше в МЗС РФ заявили, що будь-які вантажі від західних країн, що надходять на територію України, вони вважатимуть конвоями зі зброєю, і збираються їх знищувати.

У свою чергу США заявляли, що мають намір зберігати в таємниці консультації щодо поставок Україні систем ППО, і не стануть розкривати їх місце розташування.

Нагадаємо, зранку 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Президент Володимир Зеленський оголосив про введення в Україні воєнного стану. Вже незабаром народні депутати схвалили рішення про запровадження воєнного стану на всій території нашої держави.

Згодом президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією і аявив, що Україна готова надати зброю усім, хто хоче боронити державу від вторгнення Росії.

Станом на ранок 18 березня українські військові ліквідували понад 14 200 російських окупантів і знищили понад дві тисячі одиниць російської військової техніки.

Читайте також: 23-й день війни: Триває деокупація Київщини, ЗСУ знищили багато російської техніки 18 березня

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme