UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Білорусі чоловік потрапив за ґрати через анекдот про Лукашенка 

Півтора роки позбавлення волі в колонії суворого режиму отримав громадянин Білорусі за анекдот у соцмережі про де-факто президента країни лександра Лукашенка  

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
У Білорусі чоловік потрапив за ґрати чер…
Фото: Рixabay

Чоловіка звинуватили в образі честі та гідності глави держави, відкрили проти нього кримінальне провадження та домоглися судового вироку й реального покарання.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на видання "Наша Ніва". 

Сторож одного із підприємств Михайло Лінтовський виклав у заборонену в Україні соцмережу "Одноклассники" відео. На ньому він розповів анекдот про Лукашенка та назвав його "дебілом".

Лінтовський пояснив, що анекдот розповідав напідпитку й дуже пошкодував. що виклав відео у загальний доступ. Але зранку, як завжди. пішов на роботу та забув про ролик. Незабаром по чоловіка приїхали співробітники міліції та затримали.

Міорський районний суд за публічну образу Олександра Лукашенка засудив сторожа до 1 року і 6 місяців позбавлення волі в колонії суворого режиму. Обвинуваченого взяли під варту в залі суду. 

Нагадаємо, у Білорусі жінку засудили за те, що вона в соцмережі назвала знайомого міліціонера "чмом". Підсудна, яка працює вчителькою англійської мови у одній із шкіл Барановичів, у соцмережі написала під фотографією одного із білоруських міліціонерів: А з цим чмом я в дитинстві гуляла".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme