UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Білорусі відмовляються відпускати з СІЗО редактора "Нашої Ніви", у якого сплив термін затримання

Головного редактора опозиційного білоруського видання "Наша Ніва" Єгора Марциновича, у якого 18 липня закінчився 10-денний термін затримання, затримали за новою статтею

Журналіст стрічки новин

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Нашу Ніву".

Сьогодні Марциновича затримали вдруге, нібито за новою статтею, проте слідчий відмовляється говорити за якою саме. Відомо, що цього разу його затримали на три доби.

Десятий день затримані співробітники видання "Наша Нiва" перебувають в ізоляторі тимчасового тримання на Окрестіна, 15 липня співробітники ІТТ взяли у рідних передачі, але так і не передали їх затриманим.

Весь цей час ув'язнені сидять без змінної білизни, додаткової їжі й пиття, мінімальних гігієнічних засобів, незважаючи на спеку. Їм не видають матраци та постільну білизну, вони сплять на підлозі.

Марциновича затримали 8 липня, під час затримання його били. Разом з ним були затримані головний редактор "Нашої історії" Андрій Динько, начальник відділу реклами і маркетингу Андрій Скурко і головний бухгалтер Ольга Ракович (звільнена 16 липня).

Як повідомили в СК, всі вони є підозрюваними за ч. 1 ст. 342 КК (підготовка або організація дій, що грубо порушують громадський порядок, або участь у них). За ці 10 днів, поки співробітники ЗМІ перебували в СІЗО, їм не було пред'явлено ніяких звинувачень.

Нагадаємо, 16 липня у Білорусі силовики прийшли з обшуком в редакцію "Радіо свобода".

Довідка: Навесні у Білорусі почастішали факти розправи силовиків, підконтрольних де-факто президентові країни Олександру Лукашенку, з опозиційно налаштованими політиками та журналістами.

Великого резонансу набула справа опозиційного блогера та журналіста Романа Протасевича. 

23 травня в Національному аеропорту Мінська екстрено посадили літак, на борту якого він перебував разом зі своєю дівчиною, росіянкою Софією Сапегою. Протасевича затримала білоруські силовики. 25 червня його відправили під домашній арешт.

На початку червня силовики на кордоні з Литвою затримали двох опозиціонерів, які брали участь в акціях після президентських виборів в країні у 2020 році. 

А 8 липня з 10 ранку сайт видання "Наша ніва" став недоступний для білорусів та іноземних користувачів. Це пов'язано з тим, що у Міністерстві інформації Білорусі обмежили доступ до сайту видання нібито за розміщення забороненої інформації.

Крім того, у цей день пройшли обшуки в редакціях "Брестської газети" та порталу Intex-Press в Барановичах.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme