UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Білорусі знайшли український слід у "замаху" на пропагандиста Лукашенка Азарьонка

Білоруський телеканал СТВ показав кадри, на яких буцімто зазіхають на життя місцевого пропагандиста Григорія Азарьонка

Журналіст відділу новин

Як пише Depo.ua, замах планували за допомогою пістолета, який нібито привезли з України.

Відомо, що напередодні де-факто президент Білорусі Олександр Лукашенко під час виступу на урочистих зборах на честь Дня незалежності республіки розповів про "спробу вбивства" Григорія Азарьонка.

"Пістолет був привезений з України та захований в схованці в Гомельській області, як і інші прилади (тепловізори та інше), які використовувалися при спробі підірвати Вілейську станцію звʼязку Російської Федерації з військово-морським флотом в Атлантиці", — сказав Лукашенко.

Азарьонок українському глядачеві став відомий в березні. На самому початку однієї з програм він повідомив, що її позаплановий випуск "буде присвячений Україні — країні жебраків, вимираючого народу і Гордонів при владі". Після цього в ефірі показали нарізку з військовими кадрами, зробленими на Донбасі. Примітно, що обстріл російськими бойовиками Маріуполя в січні 2015 року білоруські пропагандисти представили як обстріл з боку ЗСУ. Такій же маніпуляції піддалися кадри з обстрілом автобуса в Волновасі, який здійснили терористи "ДНР".

Нагадаємо, 2 липня Лукашенко наказав повністю закрити кордон з Україною. Причиною цього несподіваного кроку він назвав "величезну кількість зброї", яка нібито надходить в Білорусь саме з України. Водночас українські прикордонники не помітили жодних ознак перекриття на кордоні з Білоруссю.

Відомо, що 26 травня Україна припинила авіасполучення з Білоруссю. Це стало реакцією на інцидент з літаком Ryanair і затриманням білоруського опозиціонера, засновника й колишнього головного редактора Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича.

В МЗС України заявили, що Білорусь перетнула чергову "червону лінію" у ставленні не лише до своїх громадян, але і до громадян інших країн та до міжнародного права.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme