UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У білоруський опозиції назвали смерть Шишова вбивством і озвучили його цілі 

Представники білоруської опозиції вважають, що главу "Білоруського дому" Віталія Шишова вбили, щоб залякати опонентів де-факто президента Білорусі Олександра Лукашенка

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
У білоруський опозиції назвали смерть Ши…
Фото: БДУ

На те, що Віталій Шишов не добровільно вкоротив собі віку свідчать, зокрема, й травми на його тілі.

Про це заявив член Координаційної ради білоруської опозиції Валерій Мацкевич в ефірі каналу "Україна 24", передає Depo.ua.

"На мій погляд, це вбивство, навмисне вбивство, цинічне вбивство. Про це говорить ряд факторів, його стан, зламаний ніс, ймовірно, він чинив опір", – сказав Мацкевич.

За його словами, замовники вбивства Шишова на прикладі його смерті хотіли залякати білорусів і вплинути на ефективність роботи діаспори.

Що відомо про вбивство Віталія Шишова 

2 серпня стало відомо, що у Києві зник керівник Білоруського дому в Україні (БДУ) Віталій Шишов. Він вийшов зранку, імовірно, на традиційну пробіжку, а після цього не повернувся додому та перестав виходити на зв'язок. 

У київській поліції підтвердили інформацію про зникнення білоруського опозиціонера й запевнили, що його пошуки вже розпочалися.

У вівторок, 3 серпня, Шишова знайшли мертвим у лісосмузі в Святошинському районі Києва. Тіло висіло у зашморгу і все виглядало так, ніби чоловік наклав на себе руки. При цьому у Шишова був зламаний ніс.

Зараз поліція розглядає дві версії загибелі білоруського активіста: власне самогубство та вбивство із подальшим маскуванням його під самогубство.

Нагадаємо, за розслідування вбивства у Києві білоруса Шишова візьметься Bellingcat. 

Читайте також: Втік з Білорусі, допомагав біженцям: Що відомо про білоруса Шишова, якого знайшли повішеним в Києві (ФОТО)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme