UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Бразилії оштрафували Facebook майже на $2 млн через масштабний збій

Бразилія оштрафувала компанію Facebook на $1,9 млн за масштабний збій у роботі, який відбувся 4 жовтня у багатьох країнах світу. Її звинуватили у "неякісному наданні послуг"

Журналіст стрічки новин
У Бразилії оштрафували Facebook майже на…
Фото: Рixabay

Тоді користувачі масово скаржилися на перебої в роботі Telegram, TikTok, Facebook Messenger, Twitter, Snapchat та інших сервісів. Вони не працювали понад шість з половиною годин.

Про це повідомили у прес-службі Управління захисту прав споживачів Сан-Паулу, передає Depo.ua.

Проблема виникла через внутрішню помилку інженерів під час встановлення оновлення, внаслідок чого потрібно було вручну вносити зміни до баз даних.

 "4 жовтня в результаті збою роботи додатків вони були недоступні протягом близько шести годин, що торкнулося понад 91 тис. користувачів Facebook, понад 90 тис. користувачів Instagram і понад 156 тис. користувачів WhatsApp у Бразилії", – зазначили в управлінні.

Голова відомства Фернанду Капес пояснив, що хоча плата за користування соцмережами не стягується, компанія заробляє на користувачах, а отже, мають місце відносини споживання.

Крім того, у управлінні виявили низку зловживань з боку Meta у користувацьких угодах. Так, вони визнали таким, що не відповідає закону про захист прав споживачів, право компанії на внесення в односторонньому порядку таких змін, як зміна імені користувача, зміна функціоналу або припинення доступу до послуг, а також право на блокування та видалення контенту. 

Нагадаємо, у вересні на Росії знову оштрафували Facebook, Twitter та Telegram. Вони отримали штрафи за "невидалення забороненого контенту"..

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme