У Британії не виключають збільшення постачання зброї до України

Велика Британія може продовжити постачання зброї в Україну

Надія Клочко

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес на тлі загрози вторгнення Росії не виключив, що Об'єднане Королівство збільшить кількість зброї, яку незабаром буде передано Україні.

Про це він заявив в інтерв’ю the Daily Mail, передає Depo.ua.

"Я продовжу ретельно стежити за необхідністю розширення обсягу постачання оборонної зброї до України. Я не виключаю нічого, що могло б допомогти самообороні України", - сказав Воллес.

Міністр поінформував, що Британія вже передала Україні 2000 протитанкових гранатометів.

"Об’єднане Королівство рішуче налаштоване стояти пліч-о-пліч з Україною, підтримувати її суверенітет та спільні інтереси. Ми вже вісім років допомагаємо їм розбудовувати оборонні можливості й вирішили збільшити цю допомогу на тлі російської агресії", - наголосив Воллес.

Нагадаємо, 17 січня міністр оборони Великої Британії Бен Воллес під час виступу в Палаті громад британського парламенту заявив, що Британія надасть Україні легкі протитанкові оборонні системи озброєнь. Він наголосив, що вони не є стратегічною зброєю і не становлять загрози для Росії, ця зброя застосовуватиметься виключно для оборони України.

І уже пізно ввечері 17 січня до України прибув перший британський транспортний літак C-17, який доставив легке протитанкове озброєння. Загалом протягом останніх днів до України прибуло сім літаків з британським озброєнням.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua