UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Чернігові створили Центр протимінної діяльності (ФОТО)

На базі 8-го навчального Чернігівського центру Державної спеціальної служби транспорту створили Центр протимінної діяльності
 

Журналіст відділу новин
У Чернігові створили Центр протимінної д…
Фото: МО

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-центр Міністерства оборони України.

Зазначається, що Центр відкрився у рамках міжнародного співробітництва у сфері розмінування між Україною та західними партнерами, які надають суттєву допомогу з питань розмінування.

У рамках співпраці ДССТ та Швейцарського фонду з протимінної діяльності спільно з Управлінням екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони України для груп інспектування якості розмінування передано техніку й обладнання.

Зокрема ДССТ передано автомашини Mitsubishi L200, металодетектори Ebinger 422 GC, Minelab F3, UPEX 740M LargeLoop, захисні фартуки (жилети) (Personal protective equipment), захисні шоломи (Visor), персональні аптечки, робочі сумки сапера (обладнання для ручного розмінування), сумки парамедиків (обладнання для надання допомоги постраждалим від МВТ), рації та оргтехніка.

На відкритті також були розглянуті питання щодо діяльності Державної спеціальної служби транспорту в сфері протимінної діяльності і представлена структура Центру протимінної діяльності та імплементація законодавства в зазначеній сфері.

Нагадаємо, 25 січня 2019 року вступив в дію закон України "Про протимінну діяльність в Україні", який передбачає створення складної системи протимінної діяльності із утворенням кількох нових державних органів, що потребує додаткових витрат з Держбюджету України.

Але жодного з цих органів не утворено через складність реалізації норм закону та відсутність коштів у Державному бюджеті, тому 17 вересня 2020 року Верховна Рада України ухвалила в цілому проект закону про внесення змін до закону України "Про протимінну діяльність в Україні".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme