UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Данії оголосили про курс на відмову від російського газу

Данія поступово відмовлятиметься від російського газу та збільшуватиме оборонний бюджет

Редактор стрічки новин

Данія вирішила позбутися залежності від російського газу та збільшить свій оборонний бюджет на тлі вторгнення Росії до України.

Про це заявила прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен, передає Reuters.

Країна поступово збільшуватиме видатки на оборону, аби у 2033 році вони сягнули 2% ВВП. Це еквівалентно зростанню щорічних витрат на оборону приблизно на 18 мільярдів данських крон (2,65 мільярда доларів). Крім того, між основними парламентськими партіями було домовлено виділити 7 мільярдів крон протягом наступних двох років на зміцнення оборони Данії..

"Історичні часи вимагають історичних рішень", — сказала Фредеріксен на брифінгу в Копенгагені, додавши, що це "найбільша інвестиція в оборону Данії за останній час".

Також партії домовилися про те, що Данія повинна стати незалежною від російського газу як найшвидше, хоча терміни не були визначені.

"Безглуздий і жорстокий напад Путіна на Україну ознаменував нову еру в Європі, нову реальність. Боротьба України — це не лише українська, це перевірка на міцність усього, у що ми віримо, наших цінностей, демократії, прав людини, миру та свободи", — підсумувала Фредеріксен.

Нагадаємо, раніше Данія доправила в Україну 2700 одноразових протитанкових гранатометів та пересувний шпиталь. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme