У Держдепі заперечили тиск США на Україну щодо "Північного потоку-2"

Радник Державного департаменту США Дерек Шолле спростовує інформацію, оприлюднену раніше виданням Politico, буцімто адміністрація Джо Байдена закликала Україну утриматися від критики майбутньої угоди Вашингтона з Берліном щодо газопроводу "Північний потік-2"

Журналіст відділу новин
У Держдепі заперечили тиск США на Україн…
Фото: ЕРА

Про це він заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода" під час свого візиту до Києва, передає Depo.ua.

Так, на запитання, чи дійсно США тиснуть на Україну в цьому питанні, Шолле сказав: "Ні".

"Україна – демократична країна, в неї є свій голос. Ми прагнемо близького і конструктивного партнерства з нашими українськими друзями. Такого, в якому ми відстоювали б наші спільні інтереси та цінності", – наголосив чиновник.

Крім того, Шолле розповів, чи відповідає дійсності інформація, викладена раніше у статті The Wall Street Journal, що США та Німеччина погодили перелік заходів із підтримки України на тлі фінальної стадії будівництва "Північного потоку-2".

"Ми дійсно обговорювали з нашими німецькими колегами питання енергетичної безпеки України. Важливою є реальна і значна практична допомога Україні. Я поки не можу говорити про конкретику. Але це буде істотна підтримка її енергетичного сектору, яка гарантувала б енергетичну безпеку, ефективність та незалежність", – зазначив він.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що конгресмени, які підтримують Україну, виступили проти угоди США з Німеччиною щодо "Північного потоку-2".

Згодом джерела видання Politico, повідомили, нібито адміністрація президента США Джо Байдена закликала владу України "стримати критику" під час переговорів Вашингтона з Берліном із приводу "Північного потоку-2".

Довідка: Раніше ЗМІ повідомили, що Німеччина та США найближчим часом оголосять про угоду щодо "Північного потоку-2" – дві ключові країни євроатлантичної спільноти дійшли згоди щодо російського проекту. 

За підсумками зустрічі канцлерки Німеччини Ангели Меркель та президента США Джо Байдена сторони визнали, що по-різному оцінюють наслідки добудови російського газопроводу "Північний потік-2", однак згодні в тому, що Україна повинна залишитися транзитним шляхом для природного газу. 

20 липня ЗМІ повідомили, що в угоді йтиметься, зокрема, про захист інтересів України.

Читайте також: Російська труба у спадок: Чому проблеми з "Північним потоком – 2" вирішуватиме наступний канцлер Німеччини

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme