UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Фінляндії вчені навчилися вирощувати каву у пробірці

Вчені з Фінляндії навчилися вирощувати каву з рослинних клітин у пробірці

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Фінляндії вчені навчилися вирощувати к…
Фото: Pixabay

У результаті своїх експериментів фінам вдалося отримати біомасу світлого кольору, яка після просушування та обсмаження стала подібною до кавової гущі.

Смак напою, звареного з цього матеріалу, практично такий же, як і у справжньої кави, повідомляє Depo.ua із посиланням на дані Центру технічних досліджень Фінляндії.

Зазначається, що у процесі приготування напою вчені культивували рослинні клітини, помістивши їх в спеціальний розчин. Після цього вони отримали біомасу.

Дослідники відзначили, що процес є цілком регульованим та вони мають можливість змінювати якісні показники кави, такі як аромати та насиченість смаку.

Уточнюється, що ця кава є експериментальною їжею. Перед тим, як потрапити на полиці магазинів у Європі, продукцію мають визнати харчовим продуктом.

На думку вчених, кава з пробірки дозволить отримати бюджетну альтернативу напою, на тлі здорожчання натуральної кави. Дозвіл на продаж вони планують отримати через чотири роки.

Нагадаємо, 12 липня ціни на каву сорту арабіка досягли у світі п'ятирічних максимумів. Дещо пізніше стало відомо, що через неврожай кави у всьому світі незабаром варто очікувати її здорожчання, у тому числі й в Україні. Найбільше на собівартість кави у світі впливає сильна посуха в Бразилії – провідному виробнику кавових зерен у світі.

Читайте також: В Бразилії – посуха, а в Колумбії – потоп: Чому кава скоро може стати на вагу золота

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme