У Фінляндії вчені навчилися вирощувати каву у пробірці
Вчені з Фінляндії навчилися вирощувати каву з рослинних клітин у пробірці
- Новини Depo.ua
-
19 вересня 2021 20:44
У результаті своїх експериментів фінам вдалося отримати біомасу світлого кольору, яка після просушування та обсмаження стала подібною до кавової гущі.
Смак напою, звареного з цього матеріалу, практично такий же, як і у справжньої кави, повідомляє Depo.ua із посиланням на дані Центру технічних досліджень Фінляндії.
Зазначається, що у процесі приготування напою вчені культивували рослинні клітини, помістивши їх в спеціальний розчин. Після цього вони отримали біомасу.
Дослідники відзначили, що процес є цілком регульованим та вони мають можливість змінювати якісні показники кави, такі як аромати та насиченість смаку.
Уточнюється, що ця кава є експериментальною їжею. Перед тим, як потрапити на полиці магазинів у Європі, продукцію мають визнати харчовим продуктом.
На думку вчених, кава з пробірки дозволить отримати бюджетну альтернативу напою, на тлі здорожчання натуральної кави. Дозвіл на продаж вони планують отримати через чотири роки.
Нагадаємо, 12 липня ціни на каву сорту арабіка досягли у світі п'ятирічних максимумів. Дещо пізніше стало відомо, що через неврожай кави у всьому світі незабаром варто очікувати її здорожчання, у тому числі й в Україні. Найбільше на собівартість кави у світі впливає сильна посуха в Бразилії – провідному виробнику кавових зерен у світі.
Читайте також: В Бразилії – посуха, а в Колумбії – потоп: Чому кава скоро може стати на вагу золота
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua
Всі новини на одному каналі в Google News