У Грузії проти адвоката Саакашвілі порушили кримінальну справу

Прокуратура Грузії відкрила кримінальну справу проти адвоката президента 2003-2014 років Міхеіла Саакашвілі Нікі Гварамії через неповагу до суду

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Грузії проти адвоката Саакашвілі поруш…
Фото: Pixabay

Адвокату закидають неповагу до суду під час засідання проти Саакашвілі 29 листопада через образу одного з учасників процесу.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу прокуратури Грузії.

"В ході судового засідання адвокат Ніка Гварамія звернувся до учасників-прокурорів – з образливими словами, які на той момент залишилися поза увагою суду та інших учасників процесу", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що справу порушили після вивчення відеозапису судового засідання. Адвокату Саакашвілі загрожує штраф або позбавлення волі терміном до одного року.

"Крім того, через неповагу, виявлену адвокатом до учасника процесу, сторона обвинувачення на наступному засіданні справи Міхеіла Саакашвілі звернулася до суду з клопотанням про виключення адвоката Ніки Гварамія із зали суду", – додали у прокуратурі.

Зазначимо, що процес у справі Саакашвілі триває у Тбіліському міському суді. Раніше Мін'юст Грузії неодноразово відмовляв Саакашвілі в присутності в залі суду через заходи безпеки і ризик погіршення стану здоров'я. Йому пропонували брати участь у процесі дистанційно або проводити судові засідання у в'язниці, проте політик відмовився.

Попереднє засідання пройшло 11 жовтня без Саакашвілі. Тоді його не доставили до суду через, як пояснили в пенітенціарній системі, – заходи безпеки і стан здоров'я  політика, який тоді голодував. На засіданні 29 листопада Саакашвілі все ж був присутній.

Нагадаємо, 1 жовтня третього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі затримали в Грузії. Там проти нього порушили кілька кримінальних справ. Наступного дня стало відомо, що Саакашвілі оголосив голодування.

8 листопада Саакашвілі перевезли із в'язниці, де він перебував до суду, до тюремної лікарні у Глдані. 

Український омбудсмен Людмила Денісова заявила, що Саакашвілі побили під час госпіталізації до лікарні. Лікар Саакашвілі Ніколоз Кіпшидзе наголосив, що стан політика критичний і ситуація найближчим часом може погіршитися. 

16 листопада група лікарів від імені Народного захисника відвідала Саакашвілі у тюремній лікарні та обстежила його. У своєму висновку медики заявили, що стан Саакашвілі критичний і у разі його подальшого погіршення його стану у в'язничній лікарні не зможуть надати необхідну допомогу. А 18 листопада Саакашвілі перевели до реанімації. 

19 листопада Саакашвілі погодився на переведення у військовий госпіталь. Там він припинив голодування

Консиліум лікарів з'ясував, що у Саакашвілі є симптоми психічного розладу, але не такі, щоб завадити йому з'явитися на судовий процес. 

Читайте також: Дилема Саакашвілі: Чи піде Зеленський на конфлікт з проросійським урядом Грузії

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme