UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Кашмірі понад десяток людей загинули від тисняви у храмі

У спірному регіоні Кашмір внаслідок тисняви у храмі загинули щонайменше 12 людей

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Кашмірі понад десяток людей загинули в…
Фото: Pixabay

Ще 14 осіб отримали поранення внаслідок тисняви у святилищі Мата Вайшно Деві.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Reuters.

Зазначається, що тиснява у храмі почалася після того, як до святилища увійшов величезний натовп паломників. Вони хотіли відсвяткувати початок Нового року.

Відомо, що працівники поліції зараз проводять розслідування за фактом смерті щонайменше 12 паломників.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що кілька десятків людей в Італії отримали поранення різного ступеню тяжкості під час святкування Нового року. В Італії діє заборона на масові святкування, але це не зупинило італійців у новорічну ніч.

Довідка: Кашмір був розділений між Індією та Пакистаном від моменту здобуття цими країнами незалежності від Великої Британії у 1947 році. Дві з трьох воєн між двома ядерними державами-сусідами відбулися через питання контролю над спірною територією. Понад 50 тисяч людей загинули в контрольованій Індією частині Кашміру за останні три десятиліття.

Кашмір – єдиний штат Індії, населений переважно мусульманами. Значна частина жителів штату виступає за приєднання до Пакистану. Радикально налаштовані особи постійно поповнюють лави збройних формувань, що намагаються за допомогою насильницьких дій домогтися виходу штату зі складу Індії.

У відповідь індійська влада придушує будь-які прояви сепаратизму, застосовуючи армію та сили безпеки. Наслідком тривалого кривавого протистояння стала загибель десятків тисяч людей, переважно мирних жителів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme