UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Казахстані загинуло 10 військових, про втрати учасників протестів наразі невідомо

Двоє військовослужбовців загинули під час проведення антитерористичної операції в аеропорту міста Алмати. Ще восьмеро загинули до того, під час вуличних зіткнень у різних містах

Тарас Паньо
Журналіст відділу міжнародної політики
У Казахстані загинуло 10 військових, про…

Операцію в аеропорту було проведено близько години тому.

Про це в повідомив казахстанський портал новин Zakon.kz, передає Depo.ua.

Раніше комендатура міста повідомила, що правоохоронці приступили до антитерористичної спецоперації в Алма-Аті.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв на засіданні Ради безпеки у середу заявив, що в Алма-Аті "терористичними бандами захоплено аеропорт та п'ять літаків", серед яких є іноземні.

За даними прес-служби аеропорту Алма-Ати, у будівлі було проведено спецоперацію. Аеропорт звільнили.

Раніше у прес-службі МВС Казахстану повідомили, що під час протестів у республіці загинули вісім співробітників органів внутрішніх справ, 317 співробітників поліції та військовослужбовців Нацгвардії отримали поранення.

Як повідомляло Depo.ua, сьогодні уночі президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв схвалив відставку уряду та виконав деякі інші вимоги на тлі протестів. Водночас замість деяких високопосадовців Казахстану на інші ключові пости були призначені люди, які працювали в адміністрації президента. Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв запровадив надзвичайний стан і оголосив комендантську годину​ у містах Нур-Султан та Алмати, а також в Мангістауській та Алматинській областях.

Кілька годин тому стало відомо, що у Казахстані захопили аеропорт Алмати. Співробітники аеропорту повідомили, що в будівлі зараз перебувають близько 45 озброєних людей.

При тому колишній космонавт та генерал-майор ВПС Казахстану Токтар Аубакіров на держтелеканалі "Хабар" закликав усіх членів Організації Договору про колективну безпеку надіслати війська до Казахстану, а російські військові підрозділи на кордоні з Казахстаном підготувалися до маршу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme