У Києві різко зросла захворюваність на COVID-19

За останній місяць у Києві в декілька разів зросла захворюваність на коронавірусну інфекцію, зокрема більше людей госпіталізують

Михайло Хомченко

Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург, передає Depo.ua.

За її словами, місяць тому за тиждень із 8 до 14 серпня фіксували 316 випадків COVID-19 у Києві. А за минулий тиждень у вересні фіксують уже 2 278 випадків.

"Якщо ж порівнювати між собою два останніх тижні, то рівень захворюваності виріс удвічі. Вважаю, що таке зростання із повним правом можна називати стрімким", — сказала Гінзбург.

Також збільшується кількість тяжких випадків, коли необхідна госпіталізація. За словами директорки департаменту, наразі в лікарнях столиці дорослих із COVID-19 перебуває вдвічі більше, ніж на початку вересня, а дітей — учетверо.

Лікарі зауважують зміни в основних симптомах захворювання. Наразі при легкій формі можуть проявлятися розлади кишково-шлункового тракту, а при складній — проблеми з серцево-судинною чи судинно-мозковою системами, навіть можливі інсульт або інфаркт, кажу Гінзбург

"Усе це можливо на тлі нормальної температури тіла. Через таку підступність COVID-19 дуже важливо прислухатися до свого організму, залишатися вдома та негайно звертатися до лікаря при найменших проявах нездоров’я", — додала вона.

По всій країні захворюваність на COVID-19 теж зростає. Так, із 5 до 11 вересня зафіксували 23 864 випадки інфікування, з них 70 пацієнтів померли від ускладнень. Натомість тижнем раніше виявили 16 155 нових випадків, зокрема 44 людини померли.

Ефективним способом профілактики захворювання та запобігання тяжким наслідкам є вакцинація. За минулий тиждень щеплення зробили 81 037 людей. Зокрема, 33,3% отримали першу дозу, 8% — другу, 56,5% — першу бустерну та 2,2% — другу бустерну.

У Києві вакцинуватися можна в центрах вакцинації у ТРЦ Gulliver, River Mall та "Україна". Також є пункти щеплень на базі комунальних закладів охорони здоров'я. Адреси та телефони для довідок — за посиланням.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua