UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У КВУ назвали прогульників та відмінників Ради у червні

У червні 31 народний депутат пропустив понад 90% голосувань Верховної Ради

Редактор стрічки новин
У КВУ назвали прогульників та відмінникі…
Фото: Верховна Рада/Telegram

Про це йдеться у повідомленні на сторінці громадської організації "Комітет виборців України" (КВУ) у Facebook, передає Depo.ua.

За результатами моніторингу КВУ, 6 депутатів не проголосували жодного разу за місяць. Це Степан Івахів, Олесь Довгий, Тарас Козак, Віктор Медведчук, Вадим Столар, Леся Василенко. Всі ці депутати, крім Івахіва, були відсутні на пленарних засіданнях в червні.

Лише двічі за місяць (0,25% від усіх голосувань) натиснув на кнопку Олександр Герега, тричі (0,37%) голосував Вадим Рабінович, по чотири рази (0,5%) – Федір Христенко та Олександр Фельдман.

Також пропустили понад 90% голосувань Ради Ілля Кива (взяв участь у 2% голосувань), Наталія Королевська (6%), Юрій Бойко (6%), Олександр Дубінський (7%), Жан Беленюк (7%), Вадим Новинський (8%).

У червні лише один народний депутат взяв участь в 100% голосувань Ради – це Сергій Штепа зі "слуги народу".

Найактивніше голосували народні депутати "Слуги народу" та "Європейської Солідарності". В середньому депутати "Слуги народу" взяли участь в 83% голосувань, депутати ЄС – 77%.

Народні депутати фракції "Голос" долучилися до 69% голосувань, групи "Довіра" - 67%, ВО "Батьківщина" - 64%, групи "За майбутнє" - 54%, а найнижчі показники голосувань в депутатів "Опозиційної платформи За життя" - вони голосували лише в 40% випадків.

"Варто відзначити, що, на відміну від парламенту 8 скликання, у Верховній Раді 9 скликання запроваджена практика, коли інформація про причини прогулів народних депутатів не оприлюднюється. Однак очевидно, що, до прикладу, відсутність Тараса Козака може бути пов’язана з його переховуванням в Білорусі, а народної депутатки Лесі Василенко – із народженням дитини, про що також було повідомлено публічно", - зазначили у КВУ.

Всього у червні відбулося 11 пленарних засідань Верховної Ради, під час яких було проведено 870 голосувань.

Нагадаємо, раніше у КВУ назвали ТОП-10 "парламентських геніїв" зі "Слуги народу"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme