UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Мінфіні США заявили, що нові штами коронавірусу гублять світову економіку

Міністр фінансів США Джанет Йеллен повідомила, що Вашингтон стурбований впливом нових штамів коронавірусу на світову економіку

Журналіст відділу новин
У Мінфіні США заявили, що нові штами кор…
Фото: Рixabay

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на AFP.

Йеллен зазначила, що у США дуже стурбовані COVID-штамом "Дельта" та іншими "варіантами, які можуть виникнути і загрожувати одужанню".

"Ми пов'язані глобальною економікою. І те, що відбувається в будь-якій частині світу, впливає на всі інші країни", – пояснила вона.

Водночас міністри фінансів "Великої двадцятки" застерегли, що нові штами стали ризиком погіршення економічного відновлення і вакцинації населення.

"Ми усвідомлюємо важливість спільної роботи для прискорення процесу вакцинації і прагнемо до вакцинації 70% населення світу наступного року", – додала Йеллен.

Крім того, експерти попередили, що світ повинен інвестувати щонайменше $75 млрд впродовж наступних п'яти років для підготовки та запобігання наступній пандемії.

"Хоча ми зосереджені на середньостроковій і довгостроковій перспективі... Ми, безумовно, розуміємо, що нам також потрібно зробити більше в найближчій перспективі. Безумовно, мутації (коронавірусу, – ред.) становлять загрозу для всієї земної кулі", – підсумувала очільниця американського Мінфіну.

Нагадаємо, дещо раніше у ВООЗ пояснили, чому вакцинація не здатна подолати нові COVID-штами.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme