У Мінфіні США заявили, що нові штами коронавірусу гублять світову економіку

Міністр фінансів США Джанет Йеллен повідомила, що Вашингтон стурбований впливом нових штамів коронавірусу на світову економіку

Михайло Хомченко

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на AFP.

Йеллен зазначила, що у США дуже стурбовані COVID-штамом "Дельта" та іншими "варіантами, які можуть виникнути і загрожувати одужанню".

"Ми пов'язані глобальною економікою. І те, що відбувається в будь-якій частині світу, впливає на всі інші країни", – пояснила вона.

Водночас міністри фінансів "Великої двадцятки" застерегли, що нові штами стали ризиком погіршення економічного відновлення і вакцинації населення.

"Ми усвідомлюємо важливість спільної роботи для прискорення процесу вакцинації і прагнемо до вакцинації 70% населення світу наступного року", – додала Йеллен.

Крім того, експерти попередили, що світ повинен інвестувати щонайменше $75 млрд впродовж наступних п'яти років для підготовки та запобігання наступній пандемії.

"Хоча ми зосереджені на середньостроковій і довгостроковій перспективі... Ми, безумовно, розуміємо, що нам також потрібно зробити більше в найближчій перспективі. Безумовно, мутації (коронавірусу, – ред.) становлять загрозу для всієї земної кулі", – підсумувала очільниця американського Мінфіну.

Нагадаємо, дещо раніше у ВООЗ пояснили, чому вакцинація не здатна подолати нові COVID-штами.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua