У Міноборони спростували чутки про наступ Росії на Україну (ВІДЕО)

Міністерство оборони України спростувало інформацію про стягування російських військ до українського кордону

Олександра Мандровська

Напередодні повідомлення про те, що Росія готується до агресивного нападу на державні кордони України з'явилося у низці вітчизняних та світових ЗМІ.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони України, передає Depo.ua

"За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, станом на 1 листопада 2021 року додаткове перекидання російських підрозділів, озброєння та військової техніки до державного кордону з Україною не зафіксовано", – йдеться у повідомленні профільного міністерства. 

У Міноборони зауважили, що факти нарощування збройних сил РФ на українському напрямку є елементом інформаційно-психологічних дій.

"Оприлюднені у ЗМІ та мережі Інтернет факти нарощування угруповань збройних сил Російської Федерації на українському напрямку є елементом спеціальних інформаційно-психологічних дій, та по суті є плановими заходами у рамках переміщення військ після завершення навчань", – уточнив представник відомства. 

Нагадаємо, напередодні про підготовку Росії до нового військового наступу повідомив Washington Post. У ЗМІ стверджували, що за переміщенням техніки та військовослужбовців може приховуватися підготовка до агресивних дій.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua