У Міноборони заявили, що не звільняли Бурбу з військової служби, і звинуватили ЗМІ у поширенні дезінформації

У Міністерстві оборони заперечили інформацію, яку раніше поширили ЗМІ, що колишнього начальника Головного управління розвідки генерал-полковника Василя Бурби звільнили з військової служби

Журналіст відділу новин
У Міноборони заявили, що не звільняли Бу…
Фото: Сайт Офісу президента

Там зазначили, що оприлюднена інформація в медіа спрямована на підрив довіри до керівництва держави та Міністерства оборони України.

"У медіа було поширено неправдиву інформацію про факт і обставини нібито звільнення з військової служби колишнього начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-полковника Василя Бурби. Міністерство оборони України офіційно повідомляє, що наказу на звільнення з військової служби генерал-полковника Василя Бурби не було", — йдеться в повідомленні на сайті Міноборони, передає Depo.ua.

У відомстві закликали громадян та засоби масової інформації "не поширювати дезінформацію та не ставати засобом інформаційної зброї, яку політичні опоненти та держава-агресор намагаються використовувати для дестабілізації ситуації в Україні у своїх інтересах".

Нагадаємо, що 13 жовтня вранці головний редактор видання "Цензор.Нет" Юрій Бутусов заявив, що Василя Бурбу звільнили з військової служби, бо він надав свідчення слідчій комісії Верховної Ради з розслідування провалу спецоперації із затримання російських найманців із ПВК "Вагнера". Бутусов розповів, що перед засіданням ТСК міністр оборони Андрій Таран вмовляв Бурбу не давати свідчення щодо "вагнерівців".

Довідка: 29 липня 2020 року в Білорусі затримали банду російських найманців, серед яких є бойовики з Донбасу. Уже 14 серпня Олександр Лукашенко, який де-факто виконує обов'язки президента Білорусі, віддав затриманих під Мінськом "вагнерівців" Росії.

18 серпня головний редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов заявив, що президент Володимир Зеленський звільнив начальника ГУР МО Василя Бурбу за вимогу розслідувати провал операції із захоплення "вагнерівців", відкладеної главою ОП Андрієм Єрмаком.

6 вересня народний депутат Володимир Ар'єв оприлюднив протокол СБУ з прізвищами "вагнерівців", а також їхні квитки на рейс до Стамбула.

22 липня Шевченківський районний суд столиці зобовʼязав Державне бюро розслідувань почати досудове розслідування щодо можливого вчинення главою України Володимиром Зеленським та його оточенням державної зради через зрив операції із затримання членів ПВК "Вагнера".

24 вересня Слідча комісія Верховної Ради щодо "вагнергейту" провела засідання, яке відбулося в приміщенні Міністерства оборони. Під час засідання ТСК провела допит колишнього начальника ГУР МО Василя Бурби. За даними ЗМІ, на допиті Бурба повністю підтвердив під протокол всі обставини підготовки і провалу спецоперації, про які я писав у своїх статтях з даного скандалу, і привів багато деталей і фактів, які підтверджують зраду і витік інформації в КДБ Білорусі з Офісу президента України. 

Читайте також: Ліки проти німоти: Навіщо Bellingcat знову лякає Банкову фільмом про "вагнерівців"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme