У Мінрегіоні розповіли, які будівельні послуги можна отримати онлайн у "Дії"

Наразі у Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва (ЄДЕССБ) на порталі "Дія" можна отримати одинадцять будівельних онлайн послуг

Надія Клочко

Як повідомив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, серед будівельних послуг, які можна отримати онлайн на порталі "Дія", зокрема, отримання дозволу на виконання будівельних робіт, декларації про готовність до експлуатації об'єктів СС1 та видачу будівельного паспорта.

За словами міністра, функціонал ЄДЕССБ постійно оновлюється і згодом будуть доступні нові послуги, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Урядовий портал".

"У майбутньому опції зростатимуть. Це важливо, адже завдяки діджиталізації у сфері будівництва мінімізується паперовий документообіг та контакт між суб'єктами. Відтак, знижується рівень корупції", – зазначив глава відомства.

У повідомленні також зазначається, що через "Дію" можна також внести зміни або анулювати дозвіл на виконання будівельних робіт, отримати сертифікат про прийняття об'єкта в експлуатацію тощо.

Для отримання цих послуг знадобиться особистий електронний підпис. Необхідно зареєструватися або авторизуватися на порталі "Дія" у "кабінеті громадянина" та заповнити онлайн-форму на отримання послуги. Статус послуги можна перевірити у кабінеті.

Нагадаємо, раніше уряд спростив умови для підприємців, які мають намір зареєструвати власність в Україні. Відтепер вони це можуть зробити за допомогою додатку "Дія". Зокрема, це стосується реєстрації кафе, магазинів, салонів краси, повідомив під час засідання уряду 4 серпня глава Кабміну. Він додав, що це можна зробити завдяки послугам "е-Підприємець". 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua