UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Москві невідомі напали на центр "Меморіал" під час показу фільму про Голодомор "Ціна правди"

У Москві ввечері 14 жовтня невідомі увірвалися в будівлю правозахисного центру "Меморіал" і намагалися зірвати показ фільму про Голодомор

Журналіст стрічки новин
У Москві невідомі напали на центр "Мемор…
Скріншот

Поліції вдалося розблокувати показ, але після нього силовики кілька годин тримали в будівлі правозахисників і журналістів.

Десятки чоловіків із закритими обличчями в супроводі знімальної групи пропагандистського телеканалу НТВ увірвалися до будівлі "Меморіалу" в той момент, коли там йшов показ фільму "Гарет Джонс" про Голодомор "Ціна правди", пише Depo.ua із посиланням на Twitter "Меморіалу" та росЗМІ.

Вони видерлися на сцену і вигукували "Ганьба" і "Геть фашизм". Поліція затримала трьох осіб, яких їм передали співробітники "Меморіалу".

Показ фільму хоч і відновили, але після нього людей кілька годин тримали у будівлі. Їх змусили написати пояснювати, як вони опинилися на кінопоказі. До заблокованого персоналу не пускали адвокатів, юристів та журналістів. 

Загалом поліція провела в правозахисному центрі близько шести годин, маючи намір вилучити техніку і комп'ютери, але в підсумку забрала частину пожежної сигналізації та відеореєстратор.

Відомо, що у фільмі розповідається історія британського журналіста, який в 1933 році таємно вибрався з Москви до України та став першим західним репортером, який написав про Голодомор.

Довідка: Міжнародне історико-просвітницьке, благодійне і правозахисне товариство "Меморіал" – некомерційна організація, що займається дослідженням політичних репресій у СРСР і сучасній Росії.

Міністерство юстиції Росії визнало правозахисний центр "іноземним агентом" у 2014 році. Історико-просвітницьке товариство було визнано "іноагентом" у 2016 році.

Нагадаємо, раніше ми розповідали цікаві факти про історичний трилер "Ціна правди".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme