UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У МОЗ прогнозують, що до "червоної" зони карантину можуть потрапити ще п'ять областей

Вже незабаром до "червоної" зони епіднебезпеки можуть потрапити п'ять областей

Журналіст стрічки новин
У МОЗ прогнозують, що до "червоної" зони…
Фото: Facebook Віктора Ляшка

З 15 жовтня у "червоній" зоні карантину перебуватиме Херсонська область, однак у багатьох областях ситуація теж погіршується.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі телеканалу "1+1", пише Depo.ua

"Один регіон вже потрапив у "червоний" рівень епідеміологічної небезпеки. Це Херсонська область. Ще мінімум п'ять на підході", — сказав він.

Ляшко не уточнив, про які саме регіони йдеться. Однак, за даними МОЗ, станом на ранок 14 жовтня найбільше нових випадків коронавірусної хвороби минулої доби зафіксували у Харківській, Дніпропетровській, Одеській, Львівській і Житомирській областях.

Як обмеження передбачає "червона" зона карантину

У разі введення червоного рівня епідемічної небезпеки заклади освіти працюватимуть лише якщо 100% працівників мають "зелений" COVID-сертифікат.

Крім того, чинні обмеження "червоного" рівня не будуть застосовуватися за умови наявності у всіх учасників (відвідувачів), працівників та організаторів масових заходів, у тому числі релігійних, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, розважальних закладів, ТРЦ, закладів громадського харчування, ринків, спортзалів та басейнів "зеленого" COVID-сертифікату.

Нагадаємо, що усього 13 жовтня в Україні зафіксували 18 881 новий випадок коронавірусу. Для порівняння – 12 жовтня добова кількість нових хворих була 16 309. Усього з початку пандемії в Україні захворіли 2 597 275 осіб, а померли – 59 935.

Відомо, що з 18 жовтня карантин посилюють у Львові. Обмеження торкнуться шкіл, магазинів, ресторанів, кінотеатрів, спортзалів та інших установ. 

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme