У МОЗ розповіли, як зменшити біль у спині після тривалого сидіння в укриттях

У Міністерстві охорони здоров'я поділилися порадами щодо самодопомоги при болях у спині після тривалого сидіння в укриттях

Максим Карпенко

Зокрема, серед лікарських засобів для зменшення болів у спині можна застосовувати нестероїдні протизапальні засоби.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МОЗ.

"Наразі, через російську агресію, українці змушені перебувати тривалий час у бомбосховищах та різноманітних укриттях для порятунку свого життя. Перебування у таких приміщення, як правило, є не комфортним як для психологічного, так і для фізичного стану", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 90% випадків болю в спині відповідають двом типам, лікування яких має різні рекомендації.

"З ліків можна застосовувати нестероїдні протизапальні засоби, наприклад, "Диклофенак" чи "Ібупрофен". Вони можуть прийматися як в таблетованій формі, так і місцево, у формі гелю. Не зловживайте ліками та читайте інструкцію", – додали у МОЗ.

Нагадаємо, дещо раніше українцям пояснили, як правильно поводитися під час обстрілу. Важливо пам'ятати, що для укриття не підходять місця під різною технікою (під вантажівкою, автобусом, автомобілем тощо).

Повідомлялося також, що в Україні запустили застосунок "Повітряна тривога". Він оперативно інформуватиме громадян про початок і завершення тривоги, а також надсилатиме користувачам максимально гучні критичні сповіщення про повітряну, хімічну, техногенну або інші види тривог системи цивільної оборони, навіть у беззвучному або сплячому режимі смартфона.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua