UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У МОЗ ще не визначились, чи потрібна третя доза COVID-вакцини

Міністерство охорони здоров'я України чекає результатів наукових досліджень щодо ефективності третьої дози вакцини проти коронавірусу
 

Журналіст відділу новин
У МОЗ ще не визначились, чи потрібна тре…
Фото: ЕРА

ВООЗ зробила офіційну заяву, у якій не підтримала введення третьої, так званої бустерної дози вакцини, але МОЗ чекає результатів наукових досліджень

Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" розповів заступник міністра охорони здоров'я – головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, інформує Depo.ua.

За його словами, результати досліджень про ефективність введення так званої бустерної, або додаткової, дози очікуються наприкінці серпня.

"Тому зараз фінального рішення не ухвалено. Але, дійсно, така дискусія ведеться. Деякі результати країн показують, що додаткова, підсилююча імунізація може бути потенційно більш ефективною", – зазначив головний санітарний лікар

А тим часом, за його словами, слід сфокусуватися на отриманні базового курсу щеплень, тобто двох доз вакцини.

Коментуючи імовірність появи в Україні однодозної вакцини Jansen виробництва компанії Johnson & Johnson, заступник міністра зазначив, що перемовини з цього приводу складні з огляду на обмежену кількість цього препарату.

"Компанія Johnson & Johnson виробляє доволі невеликі кількості вакцини у світовому масштабі. І дійсно, вона покриває потреби лише декількох країн. Тому зараз немає підписаних контрактів, і перемовини навіть попередні, по представленню певної ціни, зараз ще в процесі", – сказав посадовець.

Нагадаємо, вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються шістьма препаратами: AstraZeneca (CoviShield) з Індії, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, AstraZeneca італійського виробництва та вакцина AstraZeneca (SK-Bio) південнокорейського виробництва і Moderna виробництва США.

21 липня в Україні стартував п'ятий етап вакцинації. Тепер щепитися від коронавірусу можуть усі охочі українці.

5 серпня Ігор Кузін заявив, що в Україні можуть запровадити повторну вакцинацію від коронавірусу для осіб, які вже пройшли імунізацію.

Читайте також: Україна на карантині до 31 серпня: Що відбувається (ХРОНІКА)

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme