У НАТО заявили про наміри росії захопити Донбас

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запевнив, що москва не відмовиться від свого широкомасштабного наступу на Україну

Михайло Хомченко

Однак найближчими тижнями рф спробує зосередити сили на повному захопленні Донбасу.

Про це пише Depo.ua із посиланням на Sky News.

"Те, що ми зараз бачимо, – це жорстокість у масштабах війни, яких ми не бачили в Європі з часів Другої світової. І це надзвичайно серйозно. Це жахливо і, звісно, ​​завдає страждань українському народові. Але це також небезпечно для всіх нас", – зазначив Столтенберг.

Він наголосив, що НАТО бачить характер війни путіна, його неповагу до верховенства закону, міжнародні правила, а також неповагу до основних прав людини.

"Тепер ми бачимо значне переміщення російських військ з Києва для перегрупування, переозброєння та постачання та перемикання їхнього фокуса на схід. Найближчими тижнями чекаємо подальшого російського поштовху на сході та півдні України, щоб спробувати захопити весь Донбас і створити сухопутний міст в окупований Крим", – заявив Столтенберг.

Нагадаємо, сьогодні у Генштабі повідомили, що російські військові продовжують готуватися до відновлення наступальних дій на окремі території України. Спостерігається активність на російсько-білоруському залізничному сполученні.

Читайте також: Геополітичний лузер: Чому навіть вороги Заходу відсторонилися від путіна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua