UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У найбільшому храмі Шепетівки відбулося перше богослужіння українською мовою

У Свято-Михайлівському соборі, найбільшому храмі Шепетівки Хмельницької області, відбулося перше богослужіння українською мовою

Журналіст відділу новин
У найбільшому храмі Шепетівки відбулося…
Служба українською

Про це пишуть місцеве видання vsim.ua та "Суспільне" з посиланням на шепетівського священника ПЦУ Василя Гетьмана.

Так, релігійна громада храму вирішила приєднатися до Православної церкви України ще у травні 2022 року, проте представники УПЦ МП відмовлялися передати ключі та допустити до богослужінь ПЦУ.

Проте вдень 8 квітня під собором зібралися люди, які змогли потрапити до храму, вигукуючи "Ганьба" та "Геть московського попа". Не обійшлося і без штовханини.

Після цього до собору зайшли священники ПЦУ, яких люди зустріли оплесками. Зрештою там відбулося перше богослужіння українською мовою. Водночас УПЦ МП звинуватила прихильників ПЦУ в "захопленні" церкви.

Також за перехід до ПЦУ 8 квітня проголосувала громада храму Різдва Богородиці, що в Старокостянтинові Хмельницької області. 

Нагадаємо, 4 квітня депутати Хмельницької обласної ради одноголосно підтримали заборону діяльності Української православної церкви московського патріархату на території області.

Перед тим у Хмельницькому вирішили забрати в УПЦ МП право на користування 13 земельними ділянками. А в Кам'янці-Подільському ухвалили рішення про припинення договорів оренди чи користування УПЦ МП церковними спорудами, які перебувають у державній власності.

Усе це відбулося після інциденту з побиттям українського військового, який стався у Свято-Покровському кафедральному соборі УПЦ МП у Хмельницькому. Храм після цього теж перейшов до ПЦУ. Там уже відбулася перша молитва українською мовою.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme