UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Нідерландах вирішили боротися з ожирінням забороною фастфудів

У Нідерландах п'ять міст вирішили оголосити заборону фастфудів через проблеми з ожирінням у місцевого населення

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Нідерландах вирішили боротися з ожирін…
Фото: Pixabay

Йдеться про Амстердам, Гаагу, Роттердам, Утрехт та Еде. Влада міст скерувала лист до державного секретаря з питань громадської охорони здоров'я. Вони просять надати фінанси на боротьбу з ресторанами швидкого харчування.

Втім, муніципалітети та уряд країни не мають права втручатися у питання їжі, оскільки воно є індивідуальним вибором, повідомляє Depo.ua із посиланням на NL Times.

Зазначається, що саме через це місцевій владі довелося скеровувати лист. Доцент Амстердамського університету Анник де Руйтер зауважив, що таке рішення є складним, оскільки порушує індивідуальну свободу людей. Водночас, за його словами, існує залежність між кількістю ресторанів швидкого харчування у районі проживання людини, та її харчовими звичками.

"Дослідження показують, що наявність харчових продуктів у вашому районі впливає на вибір щодо них", – додав Руйтер.

Уточнюється, що Міністерство охорони здоров'я, добробуту та спорту Нідерландів погодилося розпочати співпрацю з п'ятьма містами з метою оздоровлення населення.

Нагадаємо, раніше ми пропонували ТОП-5 корисних перекусів, якщо ви зголодніли, якими можна замінити фастфуд та булки. Поради підійдуть і тим, хто сидить на дієті, або сповідує принципи правильного харчування, і тим, хто не надто замислюється над раціоном.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme