UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Німеччині соціал-демократи нарощують відрив від блоку Меркель

Німецькі соціал-демократи (СДПН) значно випереджають консервативний блок Арміна Лашета
 

Журналіст відділу новин

Опитування було проведено напередодні теледебатів у неділю між трьома основними кандидатами на місце Ангели Меркель на посаді канцлера.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на агентство Reuters.

"За два тижні до національних виборів, опитування INSA для Bild am Sonntag дає СДПН 26%, що на один пункт вище, ніж тиждень тому, і є найвищим рейтингом з Червня 2017 року. Рейтинг Християнсько-демократичного союзу (ХДС) не змінився і склав 20%, а "зелені" впали на 1 пункт до 15%", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що консерваторам не вистачає сили Меркель, яка після чотирьох перемог на виборах і 16 років керівництва найбільшою економікою Європи більше не балотується. За останні три місяці ХДС втратив за більшістю опитувань 8-9 процентних пунктів.

"Згідно з опитуваннями, представник СДПН Олаф Шольц виграв перші теледебати два тижні тому, і досі залишається найпопулярнішим з кандидатів на пост канцлера", – пише агентство.

Більшість експертів вважають, що тристороння коаліція є найбільш вірогідним результатом виборів. За цим сценарієм, на узгодження всіх моментів може піти кілька місяців, протягом яких Меркель залишатиметься канцлером.

Нагадаємо, що вибори до парламенту Німеччини пройдуть 26 вересня. У виборах візьмуть участь 53 партії та блоки. 44 з них отримали спеціальні допуски до виборів, а дев'яти, які представлені у бундестазі чи якомусь земельному парламенті, допуск не потрібен.

2 вересня рейтинг блоку ХДС/ХХС, прем'єр-міністром Німеччини від якого є Ангела Меркель, упав до найнижчої за чотири роки позначки.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme