У Сенаті США заявили, що не визнають новий російський парламент легітимним

Сенатор від Демократичної партії Бен Кардін зробив різку заяву щодо виборів до Держдуми Росії

Журналіст відділу новин
У Сенаті США заявили, що не визнають нов…
Фото: Pixabay

Кардін заявив, що російські вибори до Держдуми не були чесними та вільними, тож їхні результати не є достовірними.

Відповідно, зазначив сенатор, новий парламент Росії не вважатиметься у США легітимним, передає Depo.ua із посиланням на  "Голос Америки".

"Путінська влада завчасно організувала вибори так, щоб результат був передбачуваним і не відображав реальну волю російського народу. Це свідома стратегія, яка була реалізована, тому до російських виборів немає довіри", – пояснив представник Демократичної партії.

Нагадаємо, вибори до Державної думи РФ восьмого скликання проходили впродовж трьох днів – 17, 18 і 19 вересня. У Москві, крім виборів у Держдуму, були заплановані також довибори депутатів Московської міської думи у двох округах і вибори муніципальних депутатів в районі Щукино. Для виборів всіх трьох рівнів були передбачені електронні бюлетені.

На Росії заявили, що зафіксували рекордну явку. За офіційними результатами путінська "Єдина Росія" отримала 310 місць у Держдумі із 450.

Відомо, що мешканці тимчасово окупованого Криму брали участь у виборчому процесі РФ вже впродовж кількох років, але українців з ОРДЛО долучили до нього вперше. Для цього на непідконтрольній Україні частині Донбасу масово видавали російські паспорти (їх отримали вже понад 600 тис. українців).

Також було організоване дистанційне електронне голосування (ДЕГ) через єдиний портал держпослуг РФ. Для цього українці в ОРДЛО, крім російського паспорта, повинні були мати ще один документ – страховий номер індивідуального особового рахунку (СНІОР).

За інформацією ЗМІ, СНІОР отримали близько 140 тис. українців в ОРДЛО. Російська влада обіцяла, що надалі власники СНІОР можуть сподіватися на окремі види соціальних виплат.

Іншу частину "республіканського електорату" доставляли на виборчі дільниці Ростовської області. З окремих районів Донецької області до Росії пустили щонайменше 825 автобусів і 12 потягів. Там російські паспорти людям видавали просто перед виборчими кабінками.

Повідомлялося також, що на Росії применшують дані про кількість людей з Донбасу, які проголосували на виборах до Держдуми РФ.

Низка світових держав уже визнали "вибори" до Держдуми РФ та тимчасово окупованих територіях України нелегітимними.

Про невизнання виборів в окупованому Криму заявили, зокрема, Польща, США, Велика Британія й Туреччина.

Також із заявою про невизнання результатів російських виборів в окупованому Криму виступили в Європейському Союзі.

Голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що ЄС ніколи не визнає результати російських виборів в незаконно анексованому Криму, а залучення мешканців непідконтрольних Києву українських територій на Донбасі суперечить Мінським угодам.

Читайте також: "Червона загроза" від Путіна: Що зміниться після виборів до Держдуми

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme