UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Софії Київській відбувається молитва за Україну: Епіфаній та Святослав жваво спілкувалися, Онуфрій залишився осторонь

У головній православній святині України представники різних релігійних конфесій моляться за Україну

Журналіст відділу новин
У Софії Київській відбувається молитва з…
Фото: скріншот

На молитву зібралися не тільки очільники ПЦУ, УГКЦ, римо-католицької церкви в Україні, УПЦ (МП), а й представники інших релігійних течій – вірменської апостольської церкви, юдейської спільноти, мусульман України

Першим узяв слово предстоятель ПЦУ Епіфаній, передає Depo.ua.

Зазначимо, що перед початком молитви Епіфаній та представники ПЦУ жваво спілкувалися із очільником УГКЦ Святославом та греко-католицькими священиками, тоді як представник т.зв. "УПЦ (МП)" не брав участі у спілкуванні.

На урочистостях Епіфаній та Святослав також стояли поруч.

Нагадаємо, що в Україну 20 серпня прибув із візитом Вселенський Патріарх Варфоломій. Він також братиме участь у святкуванні Дня Незалежності України.

Довідка: В Україні функціонують дві православні конфесії – офіційно визнана Вселенським Патріархатом Православна Церква України, яку очолює митрополит Київський Епіфіній, та частина РПЦ, яка само іменується як "Українська православна церква (Московського патріархату)", очолювана "митрополитом" Онуфрієм.

Крім них, християнство в Україні представлене Української греко-католицькою церквою, якою керує митрополит Святослав, римо-католицькою церквою, різноманітними протестантськими конфесіями.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme