У США спробували виправдатися за відсутність HIMARS у пакеті допомоги

Ракетні системи HIMARS використовуються для точкових ударів, тому зараз потрібно поставити Україні не сотні таких систем, а забезпечити її безперервним постачанням боєприпасів

Журналіст відділу новин
У США спробували виправдатися за відсутн…
РСЗО HIMARS

Про це заступник голови Пентагону Колін Каль заявив на брифінгу, передає Depo.ua.

"Ми відправили 16 систем HIMARS, що насправді досить багато. Знову ж таки, це не ті системи, що, за нашими оцінками, потрібні сотнями, щоб зробити такий вплив. Це системи точного наведення для дуже конкретних типів цілей, і українці використовують їх саме так", – сказав Каль.

Чиновник нагадав, що Британія й Німеччина зобов'язалися поставити Україні по три схожих з HIMARS систем – M270 і MARS II відповідно.

Каль також розповів, що у новому пакеті допомоги буде поставлено високоточні боєприпаси GMLRS для HIMARS, які вражають цілі на відстані 70 км.

За його словами, використання цих боєприпасів можна порівняти "з авіаударом з точковим наведенням". За їх допомогою ЗСУ вражають вузли командування та управління, центри забезпечення та логістики, ключові радарні системи.

"За нашою оцінкою, українці непогано справляються з кількістю систем, і насправді пріоритетом зараз є забезпечення безперервного потоку цих GMLRS. Те саме стосується гаубиць M777, де ми дійсно поставили дуже велику кількість систем.

Як у союзників і партнерів, пріоритетним завданням зараз є забезпечення українців боєприпасами, щоб вони могли продовжувати боротьбу", – підсумував представник Пентагону.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme