UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Трампа заявили, що на створення соцмережі TRUTH Social залучили понад $1 млрд

Компанія 45-го президента США Дональда Трампа Trump Media & Technology Group (TMTG) повідомила, що залучила на створення соціальної мережі TRUTH Social понад мільярд доларів "від інституційних інвесторів"

Журналіст відділу новин
У Трампа заявили, що на створення соцмер…
Фото: Рixabay

За словами Трампа, мільярд доларів на TRUTH Social – важливий сигнал для цифрових гігантів, що "цензурі та політичній дискримінації має бути покладено край".

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-реліз компанії.

"Америка готова до TRUTH Social – платформи, яка не дискримінуватиме на ґрунті політичної ідеології", – наголосив Трамп.

Нагадаємо, в січні 2021 року компанія Meta (колишня назва – Facebook) заблокувала облікові записи 45-го президента США Дональда Трампа в належних їй соцмережі та сервісі Instagram після заворушень та спроби штурму його прихильниками Капітолію.

Також акаунти Трампа були видалені й з кількох інших соціальних мереж, включаючи Twitter. Крім цього, Telegram позначив "канал Трампа" як шахрайський.

Після бану у соцмережах Трамп анонсував створення власної платформи. Наприкінці березня стало відомо, що Трамп запустив новий сайт для своїх прихильників.

Згодом він оголосив про запуск власної соціальної мережі. Вона отримала назву TRUTH Social і має, за словами Трампа, протистояти "консорціуму ліберальних медіа" та великим технологічним компаніям.

У жовтні 2021 року було оголошено, що вона запуститься у першому кварталі 2022 року. Тоді ж хакери зламали соцмережу TRUTH Social (платформа поки не доступна для користувачів) і створили в ній фейковий обліковий запис Дональда Трампа.

Читайте також: Залишилися "Однокласнікі": Як Трампа заблокували у всіх соцмережах і куди він тепер писатиме

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme