UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Вселенському патріархаті у Стамбулі провели святкову літургію українською мовою (ВІДЕО)

У церкві Святого Миколая в Стамбулі з благословіння Вселенського Патріарха Варфоломія відбулася святкова літургія українською мовою

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Вселенському патріархаті у Стамбулі пр…
Фото: Генеральне консульство України в Стамбулі/Facebook

Літургія була присвячена святу Покрови Пресвятої Богородиці. Зокрема, була проведена молитва за захисників та захисниць України.

Про це повідомляє Генеральне консульство України в Стамбулі, інформує Depo.ua.

"Ми вдячні Матері Церкві та Його Всесвятості Вселенському Патріарху Варфоломію за цю можливість", – сказав Генеральний консул Олександр Гаман.

Він також привітав присутніх зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, Днем захисників і захисниць України та Днем козацтва та повідомив, що в цьому місяці закінчує свою каденцію в Туреччині. Гаман подякував за плідні роки співпраці та подарував Вселенському Патріархату ікону Святого Миколая.

Нагадаємо, в Україну 20 серпня прибув із візитом Вселенський Патріарх Варфоломій. Він також взяв участь у святкуванні Дня Незалежності України.

Зауважимо, 21 серпня біля Верховної Ради більше тисячі прихожан УПЦ МП протестували проти приїзду Патріарха Варфоломія.

Довідка: В Україні функціонують дві православні конфесії – офіційно визнана Вселенським Патріархатом Православна Церква України, яку очолює митрополит Київський Епіфіній, та частина РПЦ, яка само іменується як "Українська православна церква (Московського патріархату)", очолювана "митрополитом" Онуфрієм.

Крім них, християнство в Україні представлене Української греко-католицькою церквою, якою керує митрополит Святослав, римо-католицькою церквою, різноманітними протестантськими конфесіями.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme