У Вселенському патріархаті у Стамбулі провели святкову літургію українською мовою (ВІДЕО)

У церкві Святого Миколая в Стамбулі з благословіння Вселенського Патріарха Варфоломія відбулася святкова літургія українською мовою

Максим Карпенко

Літургія була присвячена святу Покрови Пресвятої Богородиці. Зокрема, була проведена молитва за захисників та захисниць України.

Про це повідомляє Генеральне консульство України в Стамбулі, інформує Depo.ua.

"Ми вдячні Матері Церкві та Його Всесвятості Вселенському Патріарху Варфоломію за цю можливість", – сказав Генеральний консул Олександр Гаман.

Він також привітав присутніх зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, Днем захисників і захисниць України та Днем козацтва та повідомив, що в цьому місяці закінчує свою каденцію в Туреччині. Гаман подякував за плідні роки співпраці та подарував Вселенському Патріархату ікону Святого Миколая.

Нагадаємо, в Україну 20 серпня прибув із візитом Вселенський Патріарх Варфоломій. Він також взяв участь у святкуванні Дня Незалежності України.

Зауважимо, 21 серпня біля Верховної Ради більше тисячі прихожан УПЦ МП протестували проти приїзду Патріарха Варфоломія.

Довідка: В Україні функціонують дві православні конфесії – офіційно визнана Вселенським Патріархатом Православна Церква України, яку очолює митрополит Київський Епіфіній, та частина РПЦ, яка само іменується як "Українська православна церква (Московського патріархату)", очолювана "митрополитом" Онуфрієм.

Крім них, християнство в Україні представлене Української греко-католицькою церквою, якою керує митрополит Святослав, римо-католицькою церквою, різноманітними протестантськими конфесіями.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua