UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Всесвітній медасоціації заразність COVID-штаму "Омікрон" порівняли з вірусом Ебола

Голова Всесвітньої медичної асоціації (WMA) Франк Ульріх Монтгомері попередив громадськість про небезпечність нового штаму коронавірусу, який отримав назву "Омікрон"

Журналіст відділу новин
У Всесвітній медасоціації заразність COV…
Фото: Рixabay

Він припустив, що цей новий COVID-штам може бути таким само небезпечним, як і вірус Ебола.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Stimme.de.

Монтгомері зазначив, що його нині дуже турбує те, що "новий варіант коронавірусу може бути настільки ж заразний, як "Дельта", і такий же небезпечний, як Ебола".

За його словами, наразі достеменно не відомо, наскільки може бути небезпечним цей новий COVID-штам, але варто зважати на те, як надзвичайно швидко він поширюється.

Експерт нагадав також, що на самому початку світ недооцінив масштаби пандемії коронавірусу.

"Я теж тоді думав, що це – різновид грипу. Потім ми вирішили, що зможемо досягти колективного імунітету, але потім з'явилася "Дельта", вкрай заразний штам", – пригадав Монтгомері.

Він не виключив також, що через появу нового штаму коронавірусу, COVID-вакцинацію доведеться проводити щорічно.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що вчені вивчають новий штам коронавірусу B.1.1.529 після виявлення випадків зараження ним у Південній Африці. Новий варіант має 32 мутації. Науковці стверджують, що мутації цього COVID-штаму можуть вплинути на здатність вірусу інфікувати клітини і поширюватись та ускладнюють атаку імунних клітин на патоген.

Крім того, щонайменше дві мутації цього варіанта COVID-19 збільшують інфекційність та знижують розпізнавання антитіл.

26 листопада перший випадок зараження новим варіантом коронавірусу зафіксували в Європі. Інфікованою новим штамом COVID-19 виявилася людина, яка приїхала до Бельгії з-за кордону. 

Згодом Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) назвала новий штам коронавірусу грецькою літерою "Омікрон" та кваліфікувала новий варіант вірусу як той, що викликає занепокоєння. Згідно з даними ВООЗ, "Омікрон" має безліч мутацій і ризик повторного зараження – дуже високий.

Низка країн вже запроваджують карантинні обмеження через "Омікрон". Забороняються також подорожі до Південної Африки та в'їзд з цього регіону іноземців.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme