Україна хоче отримати перший крок щодо запрошення України в НАТО вже зараз, – Зеленський

Запрошення України до членства в Північноатлантичному альянсі посилить її політичну позицію

Про це заявив на брифінгу в Хорватії президент Володимир Зеленський, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Ми хочемо отримати перший крок щодо запрошення. Конкретне запрошення до НАТО не є членством у НАТО. Так, краще бути членом НАТО. Але зараз ми говоримо про посилення нашої позиції. Зараз. Не після війни, не через 10 років, не через 30 років. Зараз", – сказав він.

Зеленський зазначив, що це посилення – "можливість бути сильним і в цьому напрямі, у політичному напрямі, під час тих чи інших уже дипломатичних рухів, під час тих чи інших переговорів у майбутньому".

Він додав, що розуміє позицію лідерів країн, які скептичні щодо українського членства в НАТО під час війни в Україні.

"Розуміємо їх, тому ми й говоримо про запрошення. І тут якщо країни, я вважаю, проти, то вони будуть проти й після всього",  -– вважає він. 

"Для цього дуже хочеться не дипломатичної їхньої оцінки, а реальної відповіді. Якщо вони дійсно хочуть посилити Україну, якщо вони хочуть, щоб ми перемогли в цій війні, якщо вони хочуть, щоб війна ця закінчилася - не просто втратою людей, територій, справедливості, санкцій тощо, тоді вони, я вважаю, підтримують наші пропозиції. Запрошення є частиною цих пропозицій",  – резюмував президент. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua