UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Україна має дві причини, аби не їхати до Мінська на переговори щодо Донбасу, – Арестович

Українська сторона не погодиться на поновлення очного формату переговорів Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу в Мінську  

Редактор стрічки новин
Україна має дві причини, аби не їхати до…
Скріншот

Про це розповів спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович в ефірі телеканалу "Україна 24", коментуючи відповідну пропозицію Росії, передає Depo.ua.

За словами Арестовича, українська делегація має дві причини, аби не їхати у Мінськ на переговори.

"Я не знаю, чим вони керуються, але українська делегація керується двома речами. Перше, ми вважаємо, що епідеміологічна ситуація не дозволяє нам їхати в Мінськ, і ми воліємо залишитися в режимі відеоконференції. Друге – це ситуація в Білорусі, а саме те, що ми не визнали обраним президентом Лукашенка. Україна відмовила йому в праві презентувати білоруський народ. Тобто в такому стані їхати в країну і апелювати до її посередницьких послуг було б величезною помилкою. Думаю, ми залишимося в режимі відеоконференції поки", - заявив він.

Водночас спікер української делегації в ТКГ зауважив, що вибір іншого місця для переговорів замість Білорусі поки "має теоретичний характер", тому що різні країни дотримуються різних епідеміологічних заходів.

"Я думаю, найближчим часом все залишиться в режимі відеоконференції. Що стосується країн, які могли б прийняти – це могли б бути нейтральні країни, які не є країнами НАТО. В Європі це Австрія, Швейцарія. Пропозиції різні лунали – від Польщі, Туреччини, але згоду мають надати всі сторони. Чи погодяться росіяни взагалі на перенесення – поки невідомо", - додав Арестович.

Нагадаємо, раніше представник Росії в ТКГ Борис Гризлов запропонував провести наступні переговори по Донбасу в очному режимі в Мінську.

Голова української делегації в ТКГ по Донбасу Леонід Кравчук неодноразово заявляв, що Мінськ більше не може бути майданчиком для переговорів щодо ситуації на Донбасі, тому Україна шукатиме інше місто.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme