UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Україна отримає від Польщі 200 БТР "Росомаха", — Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна отримає від Польщі 200 БТР "Росомаха", половину з них — вже зараз

Журналіст відділу новин
Україна отримає від Польщі 200 БТР "Росо…
БТР Rosomak «Росомаха»

Про це він сказав під час вечірнього відеозвернення, передає Depo.ua.

За словами президента, Польща виконала все задеклароване щодо танків: вони вже в Україні, зокрема "Леопарди". Також є нові домовленості щодо БМП — Україна отримає понад сотню машин. А ще Польща передасть 200 бронетранспортерів Rosomak: 100 — вже зараз, ще 100 — згодом.

"Іще самохідні міномети, додаткові ракети, "МіГи"... На рівні перших леді України та Польщі є різні гуманітарні, медичні проєкти. Зокрема, це навчання наших медиків комплексній допомозі пацієнтам з опіками й екстреній повітряній евакуації поранених, зокрема в зонах бойових дій", — додав Зеленський.

Він пояснив, що десятки українських лікарів уже пройшли чи проходять таке навчання. Надалі проєкт планують розширити на навчання із реабілітації та підготовку українських психологів.

Зазначимо, KTO Rosomak — це польський чотиривісний бронетранспортер, розроблений підприємством Rosomak S.A., який є ліцензійною копією фінської багатоцільової колісної бойової броньованої машини Patria. На озброєнні польських військових є різні варіанти "Росомах".

Раніше речник польського уряду Пьотр Мюллер повідомляв, що Україна закупить 150 польських колісних бронетранспортерів Rosomak. Він стверджував, що реалізація ухваленої угоди триватиме багато місяців, а бронетранспортери Rosomak постачатимуть поступово.

За його словами, новий пакет оборонної допомоги для України містить також три 120-мм самохідні міномети Rak і 100 ракет для польських переносних зенітно-ракетних комплексів Piorun.

Угода також передбачає, що Польща та Україна спільно вироблятимуть боєприпаси, зокрема танкові снаряди калібру 125 міліметрів. Зеленський казав, що йдеться також про постачання систем ППО, МіГів та "іншого озброєння, якого ми так потребуємо". В уряді Польщі повідомляли, що Україна замовила самохідні 155-мм гаубиці Krab, сумісні з боєприпасами НАТО, та штурмові гвинтівки Grot.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme