UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Україна у "зеленому" списку ЄС та пенсії для військових: Шмигаль підбив підсумки тижня

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль окреслив п'ять основних економічних підсумків нинішнього тижня

Журналіст стрічки новин
Україна у "зеленому" списку ЄС та пенсії…

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Фейсбук Шмигаля.

"ЄС вніс Україну до "зеленого" списку країн та рекомендував скасувати тимчасові обмеження на в’їзд; Україна та Європейський Союз започаткували стратегічне партнерство у сировинній галузі; майже для 400 тисяч військових зростуть пенсійні виплати; 250 проєктів на два роки: Уряд затвердив План заходів з реалізації Національної стратегії безбар’єрності; парламент підтримав режим "без паперів", а Amazon допомагатиме Україні в цифровізації", – написав прем'єр.

Він нагадав, що майже 400 тисяч військовослужбовців та працівників інших правоохоронних органів отримають підвищення пенсійних виплат.

"Рішення Уряду передбачає запровадження доплат та встановлення мінімальної пенсійної виплати в розмірі 3854 гривні. Також будуть підвищені виплати для учасників бойових дій, які втратили працездатність", – зазначив Шмигаль.

Голова уряду зауважив, що план заходів із реалізації Національної стратегії безбар’єрності в Україні, розробленої за ініціативи першої леді Олени Зеленської, розрахований на два роки.

"До Плану увійшло понад 250 проєктів, які покликані створити комфортне середовище в кожній громаді та для кожного українця. Зокрема, проєкти стосуються фізичної доступності громадських будівель, шкільної освіти, інтернету в селах, створення стандартів інфраструктурної безбар’єрності тощо", – підкреслив Шмигаль.

За його словами, наступного тижня документ буде опублікований після доопрацювання, і кожен охочий зможе з ним ознайомитися.

Прем'єр-міністр також відзначив, що завдяки схваленню нинішнього тижня Верховною Радою закону про режим "без паперів", вже восени Україна відмовиться від паперових довідок, а всі адміністративні послуги будуть доступні в застосунку та на порталі Дія. Paperless government. "Це про зручний і швидкий сервіс та нульову толерантність до корупції", – резюмував Шмигаль.

Глава уряду також відзначив, що у оцифруванні послуг та покращенні надання державних послуг Україні допомагатиме Amazon.

Нагадаємо, з наступного року на працівників медичної сфери чекає підвищення заробітної плати.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme