Україна відкриває нові посольства у десяти державах Африки

Україна перезавантажує відносини з десятками країн Африки. Вже визначені 10 держав, де будуть відкриті нові посольства України

Михайло Хомченко

Про це повідомив президент Володимир Зеленський на Конференції послів України, передає Depo.ua.

Він наголосив, що Україна має приділяти особливу увагу тим регіонам і континентам, де наші інтереси поки що представлені менше, ніж нам необхідно для блага країни та захисту від агресії росії.

"Зокрема, це Африка. Ми вже перезавантажуємо відносини з десятками країн Африки. Наступного року ми маємо це посилити", — сказав Зеленський.

Україна розробила концепцію торговельного дому "Україна — Африка" з відкриттям його представництв у столицях найбільш перспективних країн Африканського континенту.

На додаток до наявного представництва України в десяти країнах Африки (разом із новими посольствами й торговельними домами) Україна має досягти представлення в 30 країнах Африканського континенту, зазначив Зеленський. Він додав, що Україні потрібні паспорти відносин з кожною країною, як це зроблено з країнами Африки.

"Глобальне зростання й міжнародну стабільність у цьому столітті неможливо уявити без відносин з Африкою та іншими частинами Глобального Півдня: Латинська Америка, Індія, інші азійські країни, зокрема й Китай та Південно-Східна Азія, увесь регіон островів Індійського й Тихого океанів. Україна має знайти формат свого лідерства у стратегічних процесах у кожному з цих регіонів, і роль дипломатичного корпусу України при цьому буде визначальною", — заявив президент.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua