UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Україна запросила про надзвичайне фінансування МВФ, Фонд обіцяє допомогти

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Кристаліна Георгієва зробила заяву щодо України

Редактор стрічки новин
Україна запросила про надзвичайне фінанс…
Фото: Facebook МВФ

Директорка МВФ заявила, що війна в Україні матиме серйозні економічні наслідки для світової економіки.

Відповідну заяву оприлюднила прес-служба МВФ, передає Depo.ua.

"Події цього тижня в Україні викликають серйозне занепокоєння — насамперед через людські жертви та страждання простих людей. Конфлікт також має серйозні економічні наслідки, які будуть посилюватися, чим довше він триватиме. Ця криза настала в делікатний час, коли світова економіка оговтується від руйнувань пандемії COVID-19 і загрожує скасувати частину цього прогресу", - зазначила Георгієва.

Вона також поінформувала, що МВФ продовжуватиме тісно співпрацювати з владою, щоб підтримувати Україну всіма можливими способами.

Георгієва додала, що МВФ продовжить співпрацювати з Групою Світового банку та іншими партнерами, щоб координувати підтримку та забезпечити максимальну користь для України.

"Фонд має низку інструментів у своєму наборі, і в міру того, як ситуація в Україні розвиватиметься, ми продовжимо обговорювати з владою, як ми можемо найкраще їм допомогти. Ці дискусії проводяться дистанційно за участю співробітників з Вашингтона. На додаток до постійних консультацій з питань політики, ми вивчаємо всі варіанти подальшої фінансової підтримки, в тому числі в рамках існуючої угоди про резервну підтримку на непогашену суму в 2,2 мільярда доларів США", - зазначила директорка МВФ.

Вона додала, що влада України також звернулася до МВФ з проханням про надзвичайне фінансування.

"За межами України наслідки конфлікту становлять значні економічні ризики в регіоні та в усьому світі. Ми оцінюємо потенційні наслідки, у тому числі для функціонування фінансової системи, товарних ринків, а також прямий вплив на країни, які мають економічні зв’язки з регіоном. Ми готові підтримати наших членів у разі потреби, у тісній координації з нашими міжнародними партнерами", - наголосила Георгієва.

Нагадаємо,  24 лютого місія Міжнародного валютного фонду почала обговорення перегляду програми для України 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme